pondělí
18. března 2019
17:30 hod.

18. 3. FESTIVAL JEDEN SVĚT 2019

Filmy Reds, do toho! (17.30) a Zahájení festivalu (19.30) se Smyčcovým kvartetem pěti tet spojené s projekcí filmu Začít znovu a besedou s jeho režisérkou Evou Tomanovou.

17:30 hodin 
Reds, do toho! / Nancy Schwarzman / USA / 2018 / 57 min.
Městečko Steubenville v Ohiu se v srpnu 2012 ocitlo v centru pozornosti celé Ameriky. Znásilnění šestnáctileté dívky odhalilo, že kořeny „kultury znásilnění“ jsou ve společnosti zapuštěné velmi hluboko.
Byl by to večírek jako každý jiný… Kdyby členové místního opěvovaného týmu amerického fotbalu sexuálně nezneužili nezletilou dívku. Kdyby se svým činem nezačali chlubit online na sociálních platformách. A kdyby se jedna blogerka nepustila po digitálních stopách tohoto zločinu. Když vyjde případ najevo a přitáhne pozornost médií i veřejnosti, okolí se snaží chování „našich kluků“ bagatelizovat a vinu svádět na oběť. Dokument odkrývá zločin vrstvu po vrstvě a neodhaluje pouze spoluvinu trenérů, učitelů a rodičů, ale i to, jakou roli v podobných případech hrají sociální sítě.

19:30 hodin 
Začít znovu / Eva Tomanová / ČR / 2019 / 75 min.
Příběh profesionálního sňatkového podvodníka a jeho poslední oběti, která s ním i po odhalení pravdy pokračuje ve vztahu a čeká na něj, až se vrátí z vězení.
Monika je žena ve středních letech. Mirek je odsouzený sňatkový podvodník a odpykává si svůj trest ve vězení. Psychologický portrét nerovné lásky sleduje proměnu jejich vztahu orámovanou vězeňskými mřížemi, porodem i nákazou virem HIV. Dokument zblízka nahlíží do nejniternějších pocitů svých postav, které se časem proměňují. Z milostných dopisů se stávají výhrůžky soudním vystěhováním. Mirkův návrat domů se v novém světle stává spíše noční můrou.




ZTP či ZTP+P sleva 50%, asistent majitele karty ZTP/P zdarma


8-pozvanka.jpg4-1svet.jpg4-letak1.jpg


Akce už proběhla a máme z ní pěkné fotky - podívejte se, jak se akce povedla .. ;-)