čtvrtek
21. dubna 2022
20:00 hod.

BLUES CARAVAN 2022

Lahůdka pro příznivce blues v podání vycházejících hvězd tohoto žánru - Katie Henry (USA), Will Jacobs (USA) a Whitney Shay (USA)

Je tomu už šestnáct let, co společnost Ruf Records dala dohromady svoji první „Bluesovou karavanu“. Její koncept zůstává stále stejný: tři vycházející hvězdy současného blues předvedou svoje tři samostatná vystoupení a na závěr se spojí do společného muzicírování, do kterého vtáhnou i přítomné publikum.
„Bluesová karavana 2022“ v tomto směru nebude jiná.
Nikdo nezní jako Katie Henry (USA). Zpěvačka a skladatelka poskakující mezi mikrofonním stojanem, klavírem a s Gibsonem SG na krku se vrhá na žánry, které zahrnují rock, rhythm and blues, soul, funk i pop. Možná vám její vystoupení v „Karavaně“ připomene mladou Bonnie Raitt. Jak charismatem, tak i prostým písničkářstvím. Svou reputaci si vydobyla především vystupováním v New Yorku a jeho okolí. „Hudba pro mě byla vždy o svobodě projevu. A když diváci odejdou z mého vystoupení s pocitem, že jsme mezi sebou všichni navzájem propojeni, vím, že jsem odvedla dobrou práci.“

Osmadvacetiletý Will Jacobs (USA) pocházející z Chicaga, je představitelem moderního blues, rhythm and blues a soulu. Je známý především díky svým strhujícími koncerty. Ať už hraje v klubech nebo na festivalech, vystupuje s jinými světově proslulými hudebníky, účastní se jam sessionů nebo skládá své songy, vše směřuje k tomu, aby svým umem potěšil publikum. Je to další mladý talent, jehož kytara ovládne každé pódium. Ke „Karavaně“ se připojil na poslední chvíli a ukázalo se, že to byl dobrý tah.

„Stand Up!“ není jen název alba, ale je to i příkaz, který nutí každého, kdo uslyší Whitney Shay (USA), k nástupu na taneční parket. Tato rusovlasá dynamitová nálož, pocházející ze San Diega, nahrála album vhodné k tanci, popíjení i snění, plné písní, které vás budou provázet vrcholy i pády vašeho života. O své hudbě říka: „Hraji vysoce energické soulové rhythm & blues, které přinutí lidi tancovat a zároveň zburcovat svoje nitro.“

Jablonecká zastávka Blues Caravan 2022 stojí jistě za návštěvu.
Vzpomínáte, když Rampou v roce 2016 proběhla skvělá karavana BLUES CARAVAN 2016 – BLUE SISTERS - úžasné zpěvačky Ina Forsman (Finland), Layla Zoe (Canada) a Tasha Taylor (USA) ?



Online předprodej u našich partnerů:

www.evstupenka.cz

důchodci 400
Online předprodej již skončil, vstupenky můžete nyní zakoupit za plnou cenu v den akce v Klubu Na Rampě 30 - 60 minut před začátkem akce u vstupu do sálu.



6-novy-obsazeni.jpg


Akce už proběhla a máme z ní pěkné fotky - podívejte se, jak se akce povedla .. ;-)