15
led
2008

Rozhovor se skupinou Vlastní Tvorba 1984

Přinášíme vám krátký rozhovor, který byl uskutečněn se skupinou Vlastní Tvorba 1984 hned po jejich pátečním vystoupení v Klubu Na Rampě!

Vaše kapela působila dříve několik let v Praze. Kde máte silnější fanouškovskou základnu? Tady v Jablonci nebo stále v Praze?
Anique: V Praze, já bych řekla, že určitě v Praze.
Albrecht: (Nic neříká. Jen přikyvuje.)

Dočetl jsem se, že vám má brzy vyjít demo, kdy přesně se ho fanoušci dočkají?
Anique: Během roku 2008.

To je ale docela široký pojem
Anique: My sami nevíme…
Albrecht: Dělá nám to maník z Český lípy, kterej nahrává asi dvacet kapel souběžně s náma, takže má prostě hromadu práce a my to vlastně nemáme ani doplacený.

Kde jste měli nějaký vyslovený průser nebo kde se vám špatně hrálo?
Oba dlouho mlčí, pak se na sebe podívají.
Albrecht: No, před rokem na Rampě.
Anique: Máme za sebou jeden takovej vtipnej koncert na punkovým festivalu pod Černou studnicí, kde jsme až do jedný hodiny do rána čekali, až dohrajou všichni pankáči, abychom si zahráli. Takže jsme hráli asi 35 minut a všichni jsem odpadli. Byli jsme utahaný jak koťata.
Albrecht: No a tam mi právě odešel hlas a tak jsem to celý improvizoval na takovejch těch polohách, který jsou buď nahoře nebo dole, ale ne uprostřed.

A jak byste zhodnotili dnešní koncert?
Albrecht: Mně se to hrozně líbilo. Bylo to supr. Sice to bylo potichu, ale to byl plán. Udělali jsme to tak, abychom se dobře slyšeli. Zvuk byl opravdu pěknej, bylo to čistý akorát pod pódiem to bylo v metalových částech takový tišší.
Anique: U mě to bylo takový horší. Já ty koncerty jedu v sinusoidách, kdy se stydím a nestydím a dneska jsem se zrovna styděla.
Albrech: Ale bylo to dobrý.

Jaké styly vaší tvorbou protínáte?
Anique: No já když jsem to dneska vzala z pohledu nezávislýho pozorovatele, tak je to děsně folkový.
Albrech: Je tam dost folku, ať už prostě písničkářskýho nebo nějaký ty kelťárny. Do toho tam je nějakej hard-rock (píseň Býček), nějakej grunge (píseň Děti konce století), píseň Skřítek je punková, Oči jsou trochu psychedelicky art-rockový, je tam nějakej rap a také kousky metalu.

Máte nějaké plány do budoucna?
Albrecht: To řešíme mezi sebou.
Anique: My se vyvíjíme. My někam časem dospějeme.

Co byste vzkázali čtenářům Jabloneckého hudebního portálu JAHUPO?
Anique: Ať na nás choděj!
Albrecht: Ať na nás choděj a ať lezou na JAHUPO, aby věděli co se děje.

Miroslav Jahoda
Klub Na Rampě/Jablonecký hudební portál - http://jahupo.cz/


14
led
2024
ABBA WEEK NA RAMPĚ >
Nezapomenutelný týden plný největších hitů ABBA! Nový koncept věnovaný vybraným kapelám. Během týdne pro Vás barmani budou mít přichystané tematické drinky za doprovodu
03
led
2024
Dobrý rok 2024 >
vám přeje vaše Rampa a společnost Sundisk, která ji provozuje!
22
pro
2023
KONCERT KAPELY NŮŽ 22/12/2023 >
Všichni z Klubu Na Rampě jsme strašně smutní ze včerejších událostí v Praze... Dnešní koncert kapely Nůž se ale dnes uskuteční. Před začátkem uctíme všechny oběti minutou
22
pro
2023
OTEVÍRACÍ DOBA DO KONCE ROcKU >
Vážení návštěvníci, pokud je koncert nebo jiná akce, máme pro vás otevřeno od 18h. Těšit se můžete na: 20. 12. předvánoční bluegrass 22. 12. koncert Nůž 23. 12. zavřeno