středa
27. září 2023
20:00 hod.

BLUES CARAVAN 2023

Tři talenty bluesové scény - tři kytary, tři hlasy - texaskou bluesrockerku Ally Venable, Willa Jacobse původem z Chicaga a Ashleye Sherlocka z Manchesteru doprovodí Thomas Germann na basu a Isaac Pulido na bicí.

V pořadí třetí zastávka „bluesové karavany“ v Klubu Na Rampě. Další příležitost vidět nové talenty bluesové scény v Jablonci nad Nisou.
Tři kytary, tři hlasy. To je 18. ročník Ruf's Blues Caravan, který odstartoval v polovině února 2023. Pokračuje tak v tradici, která byla založena v roce 2005, kdy přišel Thomas Ruf, zakladatel mezinárodně působící německé nahrávací společnosti Ruf Records, s nápadem na tento druh turné a vyslal své tři umělce (Sue Foley, Candye Kane a Anu Popovic) poprvé společně na turné. Tentokrát se line-up skládá z texaské bluesrockerky Ally Venable, původem z Chicaga v Berlíně žijícího Willa Jacobse a Ashleye Sherlocka z Manchesteru ve Velké Británii.

Ally Venable bylo pouhých 19 let, když se „Texas Honey“, její debutové album pro Ruf Records, začalo v roce 2019 prodávat a společně se svými tehdejšími kolegy z labelu Inou Forsman a Katarinou Pejak odehrála své první turné Blues Caravan. V roce 2021 následovalo její druhé studiové album pro Ruf Records s názvem „Heart Of Fire“ a album číslo tři „Real Gone“ vyšlo letos. Kromě toho hraje jako speciální host na dalším albu Ruf Records Mikea Zita "Rock'n'Roll: A Tribute To Chuck Berry". Sama o sobě říká "Když hraji živě, chci se spojit s lidmi a zbavit je jejich problémů."

Will Jacobs pochází z americké metropole, jejíž jméno je spojeno s blues jako žádné jiné: Chicago. Právě tam v padesátých letech minulého století elektrizovali country blues z hlubokého jihu, odkud se přistěhovali, lidé jako Muddy Waters, Howlin' Wolf nebo Willie Dixon. A také Will zanechal svůj vlastní hudební otisk v bluesových klubech svého rodného města, než se nakonec přestěhoval do německého hlavního města Berlína, kde žije dodnes. I když je jeho debutové album Ruf "Goldfish Blues" slyšitelně usazené ve stejnojmenném žánru, Jacobs koření svůj písňový materiál čímkoli, co ho zaujme. O svém albu říká: "Má hudba bych je jakýsi funky bluesový zážitek.“

Ashley Sherlock je manchesterský zpěvák a kytarista, jehož hudební kariéra začala sólovými vystoupeními. Když byl dotázán na hlavní inspiraci, jmenoval Jeffa Buckleyho, The Marcus King Band, The Cadillac Three, Garyho Clarka Jr. a Chrise Stapletona. Po spoustě sólových koncertů se v roce 2017 rozhodl založit bluesrockové power trio, se kterým zatím nahrál dvě samostatně vydaná EP a pár singlů. Debutové album pro Ruf Records „Just a Name“ vyšlo v dubnu 2023. O Blues Caravan říká: "Toto turné je něco, čeho jsem se chtěl zúčastnit už nějakou dobu. Nemůžu se dočkat, až vyrazím na cestu a zahraju lidem svoji hudbu!"

Stránky BC http://wordpress.bluescaravan.de/blues-caravan-e/

Akci podpořilo statutární město Jablonec nad Nisou



Online předprodej u našich partnerů:

www.evstupenka.cz
0-bc23-pressphoto-01-bytinosieland.jpg8-bc23-pressphoto-02-bytinosieland.jpg7-bc23-pressphoto-03-bytinosieland.jpg


Akce už proběhla a máme z ní pěkné fotky - podívejte se, jak se akce povedla .. ;-)