čtvrtek
3. dubna 2008
20:00 hod.

THE RESIDENTS – TOURS 1983-2001

Audiovizuální večer přibližující kultovní americké seskupení, které se ojedinělým způsobem zapsalo nejen do hudební historie. Ukázky dnes již legendárních živých vystoupení The Residents z rozmezí let 1983 až 2001 nás uvedou do podivuhodného světa jedné z nejtajemnějších kapel.

Jedinečnost The Residents je především v jejich promyšlené strategii, kterou kráčí napříč hudebním průmyslem. Už přes 35 let důsledně tají svou identitu, jejíž původ opřádá jedna legenda za druhou, čeří hladiny nejrůznějších hudebních stylů a mají na svědomí nejedno prvenství v hudební sféře. Muzeum Moderního umění v New Yorku je označilo za průkopníky videoklipu, také coververse nejrůznějších hitů jsou jedny z prvních, jejich hudební alchymii neunikli The Beatles, Elvis Presley, James Brown a další, nakonec ani The Residents samotní. V devadesátých letech prozíravě využívají multimediálních možností a jako první přichází na trh s interaktivním CD-Romem.

Promyšlená směs vizuálně velkolepě pojatých pódiových show, přesvědčivých performancí a pořádné porce osobité, někdy hůře stravitelné hudby, je záruka nevšední podívané. Promyšlená směs vizuálně velkolepě pojatých pódiových show, přesvědčivých performancí a pořádné porce osobité, někdy hůře stravitelné hudby, je záruka nevšední podívané.