pátek
15. února 2013
20:00 hod.

STÁRPLEJ 2013

V prvnmí kole VI. ročníku soutěžního festivalu regionálních kapel vystoupí THE TWAIN, PEJSCI NA GRILU, LUDEK, CZE-HUN a SOUNDFALL.

Akce projektu „Jablonec nad Nisou 2013“

Tradice pokračuje: už šestým ročníkem bude letos pokračovat v Klubu Na Rampě soutěžní festival převážně regionálních amatérských hudebních skupin Stárplej.

Výkony kapel bude hodnotit porota, vždy minimálně čtyřčlenná. Kromě Martina Bauera coby zástupce Rampy a hudebního teoretika a guru Petra Jakimiva se v ní objeví také zástupci tisku a muzikanti, tentokrát za hudební novináře Jitka Fialková z portálu Lbc Music a také Milan Lamač s týmu pořadatelů festivalu Dolánky 2013 – muzikant a provozovatel nahrávacího studia.

V prvním letošním kole nás bude provázet Slaměnka, divadelní kolegyně tradičního moderátora Martin Kadlece.

Porota se bude kolo od kola částečně obměňovat, na finále bude doplněna dalším mediálně známým hudebníkem.

Z každého kola vzejde jeden výherce, vítězné kapely se pak utkají na červnovém finále, doplněném pátou kapelou na divokou kartu. Výherce a finalisty čekají vystoupení na některém velkém tuzemském festivalu a Festivalu Dolánky u Turnova, případně dalších akci, pořádaných společností Sundisk, možnost pořízení kvalitní nahrávky, koncerty v klubech Na Rampě v Jablonci a Vlak v Liberci, i řada věcných cen od sponzorů kapelám a jednotlivým muzikantům. Pro všechny účastníky jsou připraveny nápoje, fotky z koncertu a nahrávka vystoupení, ve finále přibudou další věcné ceny, permanentky a trika.

V dosavadních pěti ročnících Stárpleje se vystřídalo skoro sto kapel a patnáct porotců.

První ročník v roce 2008 vyhrála kapela Satanovy Mimikry, druhý Makovice, třetí Orfeus Beat, čtvrtý ročník PostPubescentos a loni už zmiňovaní The Scoffers.

Předzvěstí Stárpleje byl již 1. února koncert skupin Scoffers a Exil 51,loňských vítězů Stárpleje a finalistů. Ještě v květnu se v rámci akce uskuteční vystoupení mladých amerických rockerů Tyler Bryant a The Shakedown. Letošní účastníci Stárpleje mají volný vstup na oba koncerty.

Přihlášky do Stárpleje lze posílat na e-mail bauer@sundisk.cz do čtvrtka 31. ledna. Lze je také podat osobně přímo v Klubu Na Rampě.